Διεθνές Πρότυπο για τη βελτίωση της ποιότητας των Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς

αναρτήθηκε στις 7 Νοε 2012, 10:58 μ.μ. από το χρήστη Admin 1   [ ενημερώθηκε 8 Νοε 2012, 9:57 μ.μ. ]
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (ΣΕΔΕΑΚ) μέλος της ΟΕΒ, διοργάνωσαν με επιτυχία ενημερωτικό σεμινάριο για το νέο διεθνές πρότυπο ISO 20252:2006 “Market, opinion and social research” στη Λευκωσία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006. 


Το νέο διεθνές πρότυπο το οποίο αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τις εταιρείες ή οργανισμούς που διενεργούν δημοσκοπήσεις και έρευνες αγοράς.


Κύριος εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο κος Erich Wiegand, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ερευνών Αγοράς (EFAMRO) και Διευθύνων Σύμβουλος του Γερμανικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς (ADM). Σύμφωνα με τον κ. Wiegand, το νέο διεθνές πρότυπο δεν αποτελεί τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την βελτίωση της ποιότητας των διενεργούμενων δημοσκοπήσεων και ερευνών αγοράς. Παράλληλα θα επιτρέψει τη διεξαγωγή διασυνοριακών και πολυεθνικών ερευνών, διασφαλίζοντας πως οι μέθοδοι και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται σε όλα τα κράτη είναι παρόμοιες και συγκρίσιμες. 


Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη του ΣΕΔΕΑΚ, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου τομέα των Δημοσκοπήσεων, Ερευνών Αγοράς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 


Ο επίσημος χορηγός του σεμιναρίου ήταν ο Όμιλος Λαϊκής και ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας ο Φιλελεύθερος. 


Comments